вторник, февруари 06, 2007

Такса идиотщина....

Получих си сметката за тока.
и с Изненада откривам, че тя е сметната 2 пъти, веднъж с цена 4ст/квч. което било такса разпределение, демек за дето видиш ли, некой идва да ми отчита електромера, да ми сменял кабелите и т.н.
Не че тези разходи не са били включени в общата крайна цена до сега, но нейсе..
И втори път вече следва сметката по цените за крайни клиенти, които кой знае защо пак са си останали същите, макар от ДКЕВР да обясняваха, че всъ6тност като се извади таксата, и видиш ли цената няма да се покачи ами даже щяла да намалее малко..
Идеята на тази такса била, като не си ползваш електромера на село примерно през зимата, да ти взимат някакви пари за дето се поддържа инсталацията и се разкарват инкасаторите всеки месец, НО как ли тия инкасатори ще разчитат на тези пари, като те са формирани като цена за един киловат час. Т.е. пак зависят от това дали си ползвал или не, та явно просто тези от електроразпределение, или фирмата дето ги е приватизирала, са решили, 6то пък да не си земем парите за разходите по преноса двойно, и напълно законно под формата на новосъздадената такса.
Няма да се оправим!
Лошото е само че тока е станал като необходимост за днешния човек и няма как да се оправяш без него, особенно в голям град.

Няма коментари: